top of page

OM OSS PÅ EIS

EIS EUROPEAN INSURANCE & SERVICES GMBH

 

Sailpartners Yachtfinanz GmbH grundades av Boris Quiotek i Berlin 1999. Anledningen var att det var konstanta problem att finansiera båtar genom banker för att det saknades adekvata försäkringar.

Detta tomrum fylldes genom att konstruera en speciell försäkring som bankerna kände sig trygga med. Den europeiska marknaden tog emot försäkringen med öppna armar.

Båtfinansieringen ligger idag i ett speciellt bolag, det framgångsrika Köhler & Partner Finanzgruppe i Hamburg.

Under 2006 bytte Sailpartners Yachtfinanz GmbH namn till EIS European Insurance & Services GmbH (EIS) med huvudkontor i Berlin. Detta för att bättre möta den växande europeiska marknaden med ett mer lämpat namn.

Stora partners finns idag i Frankrike, Kroatien och en av de största i Sverige.

Verkställande direktör är Dipl. Kfm. Boris Quiotek som har en gedigen utbildning i försäkringar och finansiering bakom sig. Läs mer om EIS GmbH var deras hemsida, www.eis-insurance.com​

 

Vilka är vi och hur arbetar vi.

 

​EIS representerar försäkringsbolag och arbetar som försäkringsmäklare och följer den tyska försäkringsbolagslagen.

Den verksamheten som EIS bedriver har en långtgående fullmakt från försäkringsbolaget. Båtägaren kan därmed vara säker på att de löften som försäkringsbolaget lämnat till EIS kan betraktas som bindande och att premiebetalningar till EIS via försäkringsbolaget äger rum.

EIS erbjuder alla tjänster – från underskrift till assistans vid olycksfall – allt under en kompentent beslutsfattares översikt.

 

​Information och marknadsföringslagen

 

​EIS har specialiserats sig på båtförsäkringar. EIS utformar inte bara de erbjudna båtförsäkringarna utan utvecklar sedan täckningskoncepten till försäkringsprodukter i samarbete med försäkringsbolagen.​

 

EIS är trendsättare på så sätt att specialisterna hos EIS ständigt utvecklar nya försäkringsförhållanden för nya förhållande och anpassar villkoren efter ändrade behov hos båtägaren samt marknadsinriktade förhållanden. Försäkringsskyddet anpassas på så sätt efter kundens behov.

Vi vill här påpeka att EIS endast erbjuder de försäkringsprodukter som har utvecklats tillsammans med deltagande försäkringsbolag och kan inte erbjuda produkter från andra försäkringsbolag.

Det försäkringsbolag som står bakom varje försäkringsprodukt hittar du i ditt försäkringsbesked. Vi samarbetar med följande försäkringsbolag som såldes även är försäkringsgivare:

 

​Esa – Allianz Versicherung AG, Friedrichsplatz 2, D-74177 Bad Friedrichshall

Gothaer Allgemeine Versicherung AG, Gothaer Allee 1, D-50969 Köln

Lloyd's Insurances London, H W Woods Ltd., 38 St Mary Axe, UK-EC3A8BH London

Mannheimer Versicherung AG, Augustaanlage 66, D-68165 Mannheim

Schweizer-National Versicherungs-AG, Querstraße 8 – 10, D-60322 Frankfurt

UNIQA Versicherungen AG, Untere Donaustrasse 21, A-1029 Wien

 

​​EIS Scandinavia AB​

 

Under slutet av 1990-talet letade vi febrilt efter ett försäkringsbolag som kunde försäkra uthyrningsbåtar och andra liknande båttyper mot utökade risker. De svenska försäkringsbolagen ställde sig kalla till detta så vi fick söka utomlands.

2001 fann vi Sailpartners Yachtfinanz i Tyskland. Under hösten blev vi agenter för den nordiska och engelska marknaden för Sailpartners Yachtfinanz.Under åren har vi utökat de olika riskerna för att även täcka sportfiskebåtar, jetbåtar, R.I.B båtar samt de allt populärare husbåtarna.

Vi kommer även i fortsättningen att ligga i framkant och försäkra nya risker som tillkommer på marknaden.

Den 2 maj 2007 bytte vi ägarkonstellation och därmed kontor, telefon/fax nummer samt adress.

Den 1 augusti 2007 bytte vi namn till EIS Scandinavia AB för att bättre matcha vår ägare.

Vårt mål är att försäkra alla typer av båtar och att behålla de nuvarande premierna.

Ni är alla välkomna till EIS Scandinavia AB.​​

bottom of page